top of page
Forfatters billedeNaja Friis

Kan man gå i parterapi alene?


Når man befinder sig i en situation, hvor man oplever at parforholdet er gået i stå, kommunikationen er konfliktfyldt eller måske ligefrem ikke-eksisterende, så er det nærlliggende at forslår din partner at gå i parterapi. Hvis din partner ikke ønsker at deltage i parterapi, kan det være super udfordrende og frustrerende. Mange par oplever, at de gerne vil arbejde på deres parforhold og eventuelle udfordringer, men nogle gange kan det være svært at få begge parter med på, at det er den rette vej at gå.


Men selvom din partner ikke ønsker at deltage i parterapi, betyder det ikke nødvendigvis, at du ikke kan få hjælp og støtte til at arbejde på jeres forhold. En mulighed kan være at gå i parterapi alene. Selvom det kan virke skræmmende at skulle tage det første skridt alene, kan det være en god idé at starte med at fokusere på dig selv og dine egne udfordringer i jeres parforhold.


Når du går i parterapi alene, kan du få hjælp til at håndtere dine egne følelser og reaktioner på de udfordringer, I står overfor i jeres parforhold. Her vil jeg hjælpe dig med at få et klarere billede af, hvad du selv har brug for og ønsker af forholdet, samt hvordan du bedst muligt kommunikerer det til din partner.


Det kan også være en mulighed at invitere din partner med til en enkelt session i parterapi, selvom han eller hun ikke umiddelbart er interesseret. Jeg hjælper med at skabe en tryg rammer og tilrettelægge samtalen, så I begge to føler sig hørt og respekteret.


Hvis din partner fortsat ikke ønsker at deltage i parterapi, er det vigtigt at huske på, at du stadig har mulighed for at arbejde med dig selv og dit eget velvære. Jeg kan hjælpe dig med at styrke din selvtillid og se på dig selv med kærlige øjne og tilgivelse og sammen undersøger vi nysgerrigt dine reaktioner og handlemønstre, så du bedre kan håndtere jeres konflikter og udfordringer i parforholdet.


Gennem individuel terapi kan du også få indsigt i dine egne behov og ønsker i sit parforhold, samt hvordan du bedst kan kommunikere dem til din partner. Derudover kan terapi hjælpe dig med at skabe mere klarhed i dine tanker og følelser omkring forholdet, så du kan træffe de bedste beslutninger for dig selv og din fremtid.


Selvom det kan være en udfordring at gå i parterapi alene, kan det være en værdifuld mulighed for at arbejde med hvordan du agerer og reagerer dit parforhold, selvom din partner ikke har lyst til at gå med. Husk på, at det vigtigste er at fokusere på dig selv og dine egne behov, så du kan skabe et sundt og lykkeligt forhold, uanset om din partner deltager eller ej.





32 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page